Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pod vlivem alkoholu se pral i kradl

CHOMUTOVSKO - Část odcizených věcí nakonec přinesl na policii; Podezřelý z krádeží dopaden. 

Pestrou noc s nepříjemnými následky prožil koncem srpna 29letý muž žijící v Chomutově. Podle zjištění policistů měl nejprve z pátku na sobotu popíjet s pro něj téměř neznámým mužem, kterým byl 40letý Chomutovan. Nejspíš i díky množství vypitého alkoholu došlo nakonec mezi muži k rozepři, při které měl mladší z nich toho staršího zmlátit tak, že mu způsobil různá zhmoždění, hematomy, ale i zlomeninu. Kromě toho mu měl ještě sebrat tričko a mikinu.

Tím však řádění tohoto mladého muže neskončilo. O půl hodiny později již v brzkých ranních hodinách měl vniknout do prostoru kavárny v centru Chomutova a odcizit tam téměř 50 tisíc korun, dva tablety, láhev whisky a další věci. Několikatisícová škoda byla navíc způsobena poškozením dveří při násilném vniknutí do objektu.

Policisté po pár dnech díky provedenému šetření již znali totožnost podezřelého muže. Než ho však stačili předvolat, přišel na policii sám a k jednání se částečně doznal. Dokonce vrátil část odcizených věcí.

Muž si od policistů již převzal podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a ublížení na zdraví. Recidivistovi, který byl v minulosti za různou trestnou činnost opakovaně odsouzen, tak nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Podezřelý z krádeží dopaden

Policisté dopadli podezřelého, který měl v červenci v chomutovské prodejně parfumerie odcizit parfém. Prodavačku, která se ho pokusila zadržet, měl dokonce praštit přes ruku a z místa utéct. O události jsme informovali zde.

O pár dní později měl dotyčný společně se svým známým odcizit v chomutovském supermarketu 8 láhví whisky, které si vložili do nákupního košíku a z prodejny pak odešli, aniž by za ně zaplatili.

Totožnost 27letého muže podezřelého z obou krádeží, i jeho 37letého kumpána, policisté zjistili a po mladším z nich vyhlásili pátrání. Po jeho vypátrání a zadržení ho obvinili ze spáchání trestného činu krádeže, za který mu vzhledem k jeho nedávnému odsouzení hrozí až tříleté odnětí svobody. To by pro něj nebylo nic nového, brány věznice opustil teprve v lednu tohoto roku.

Jednání staršího z mužů policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání přestupku.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 30. září 2021

vytisknout  e-mailem