Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu havaroval v ulicích Kladna

KLADENSKO – Dechová zkouška u mladého řidiče byla přes dvě promile alkoholu v dechu. 

Dne 5. prosince 2019 jen několik minut po jedné hodině se stala dopravní nehoda v Kladně v ulici Petra Bezruče, při které havaroval řidič s osobním vozidlem tovární značky Fiat Punto.

V těchto brzkých ranních hodinách kladenští městští strážníci zaznamenali na kamerovém systému havarované vozidlo na pozemní komunikace převrácené na střechu. Policejní hlídka ihned vyjela na místo dopravní nehody provést prvotní šetření. Dále byli na místo přivoláni i policisté z kladenského dopravního inspektorátu a obvodního oddělení Kladno. Dopravní policisté vyzvali řidiče k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši přes 2 promile alkoholu v dechu. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič jedoucí ulicí C. Boudy ve směru jízdy ke křižovatce ulice Petra Bezruče při odbočování na vedlejší pozemní komunikaci nezvládl řízení a narazil do sloupu lampy veřejného osvětlení. Vlivem silného nárazu se vozidlo převrátilo na střechu. Dvacetiletý řidič cestoval ve vozidle sám a neutrpěl žádné zranění. Při této dopravní nehodě nedošlo k zranění ani jiných osob. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na částku 50 000,-Kč.

Dopravní policisté nyní tuto dopravní nehodu prošetřují a policisté z obvodního oddělení Kladno tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí řidiči maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. Nebezpečná je v každém případě agresivní, bezohledná nebo riskantní jízda a v žádném případě ani řidič posilněný alkoholem, či drogami za volant nepatří. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

Vzhledem k přicházejícímu vánočnímu času prosincových dní, kdy probíhá zvýšený počet večírků a posezení u sklenky s alkoholem a výjimkou nejsou ani silvestrovské oslavy s vítáním nového roku, opomínají někteří řidiči posilněni alkoholem, že je taková jízda velmi nebezpečná. Z těchto důvodů policie opětovně všechny řidiče upomíná, aby nikdy neusedali za volant posilněni alkoholem.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
6. prosince 2019


 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda v Kladně

Havarované vozidlo 

Detailní náhled

Dopravní nehoda v Kladně

Křižovatka ulic C. Boudy a P. Bezruče 

Detailní náhled

Dopravní nehoda v Kladně

Vozidlo skončilo na střeše 

Detailní náhled

Dopravní nehoda v Kladně

Havarované vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem