Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pod vlivem alkoholu byli řidiči, cyklisté i chodci

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilý cyklista skončil na záchytce. 

Cyklista a ani řidič nesmí být pod vlivem alkoholu. Svojí opileckou jízdou ohrožuje jak sebe, tak i ostatní účastníky silničního provozu. V uplynulém týdnu to byli ale i chodci, kteří se posilňovali alkoholem. Nyní jsou podezřelí z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.

Devětašedesátiletý muž přecházel v sobotu odpoledne 30. dubna čtyřproudovou silnici v ulici Hradišťská ve Starém Městě. Muž k přecházení nepoužil přechod pro chodce a tak se stalo, že řidič Golfu, který jel směrem na Brno, si jej zřejmě nevšiml a srazil ho. Chodec utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Na místě nehody u něj byla provedena dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,31 promile alkoholu. U řidiče vyšla negativní. Škoda na voze nevznikla žádná. Nehodou se i nadále zabývají dopravní policisté.

Další chodec, který se pohyboval na silnici pod vlivem alkoholu, naštěstí neutrpěl žádnou újmu na zdraví. V úterý krátce po desáté hodině večer si ho všiml řidič v úseku mezi Veletinami a Drslavicemi. Přivolaná policejní hlídka na místě zjistila, že devětapadesátiletý muž za snížené viditelnosti a silného deště nepoužil reflexní prvky či světlo tak, aby byl vidět. Navíc šel po nesprávné straně vozovky a dechová zkouška mu vyšla pozitivní – 1,72 promile alkoholu.

Ve středu večer ohrožoval sebe a ostatní účastníky silničního provozu stejně starý muž pohybující se na invalidním vozíku. Alkohol jej zřejmě tak unavil, že zaspal a tvořil tak překážku na silnici. Přivolaní policisté muži v dechu naměřili přes pět promile alkoholu v dechu. Druhá dechová zkouška už byla o něco nižší. Muž byl poté převezen do Uherskohradišťské nemocnice.

Přestupku se ve středu dopoledne dopustil třiatřicetiletý cyklista. Ten v Ostrožské Nové Vsi vjel na železniční přejezd ve chvíli, kdy byly spuštěny závory, a na světelném signalizačním zařízení blikala červená světla.

Pod vlivem alkoholu jel včera večer jednašedesátiletý cyklista z Uherského Brodu. Muž nejprve odmítl dechovou zkoušku, dále nerespektoval to, že mu byla další jízda zakázána a několikrát jel v protisměru. Policisté muže převezli na policejní služebnu, kde s ním byla provedena dechová zkouška, jejíž výsledek byl 1,84 promile alkoholu. Muž nechtěl s policisty jakkoliv spolupracovat a neustále se měl k odchodu. Nakonec byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 29. 4. – 5. 5. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

29. 4. – 5. 5. 2016

22. 4. – 28. 4. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

7

15

Řidič pod vlivem drog

3

0

Překročení maximální rychlosti

25

40

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

5

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

6

2

Telefonování za jízdy

8

5

Špatný technický stav vozidla

37

39

Neoprávněné zastavení a stání

5

5

Chodci

2

1

Cyklisté

5

12

3. května 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem