Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pod pohrůžkou vzal muži mobilní telefon

SOKOLOVSKO – Nyní mu hrozí až desetileté vězení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání. 

Obviněný muž měl v první polovině dubna letošního roku v jednom městě na Sokolovsku dvakrát potkat jemu neznámého čtyřiadvacetiletého muže. Poprvé ho měl oslovit v sobotu 8. dubna krátce kolem patnácté hodiny. Poté, co k němu přistoupil, mu měl okamžitě výhrůžně říct, ať mu dá vše, co má u sebe. Následně měl začít čtyřiadvacetiletého muže prohledávat. V jedné z kapes měl nahmatat mobilní telefon, který mu vzal. Dále mu sdělil, že mu ho vrátí, až mu přinese požadovanou finanční hotovost. Čtyřiadvacetiletý muž tedy odešel pro finanční hotovost a následně jí obviněnému muži předal. Mobilní telefon mu ale nevrátil a sdělil mu, že mu ho vrátí až poté, co mu vydá bezdrátová sluchátka. Ten mu je ze strachu opět vydal a jednadvacetiletý muž mu telefon vrátil, přičemž mu vyhrožoval, že pokud to někde řekne, nebo to oznámí na policii, fyzicky ho napadne. 

O dva dny později měl čtyřiadvacetiletého muže potkat znovu na stejném místě kolem dvacáté hodiny. Poté, co čtyřiadvacetiletý muž vyšel z domu, ho měl obviněný muž uchopit za mikinu a přitlačit ho ke zdi. Opět mu měl prohledat kapsy, ze kterých odcizil mobilní telefon, se kterým odešel. Přitom staršímu muži znovu opakoval, že pokud to někde řekne, fyzicky ho napadne.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného jednadvacetiletého muže, do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. 

nprap. Jan Bílek
19.4.2023

vytisknout  e-mailem