Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pod auto vběhlo další dítě!

KRÁLOVÉHRADECKO - Je to již třetí případ během krátké doby! Policisté apelují na rodiče! 

Již třětí dopravní nehodu za účasti nezletilého chodce vyšetřují během krátké doby policisté na Královéhradecku (více zde: Nehoda 8.11.2013, Nehoda 6.11.2013)!

Dne 13. listopadu 2013 v 17:00 došlo v Hradci Králové – Ruseku, v ul. Černilovská, k vážné nehodě. Nehoda se stala před přechodem pro chodce u místní školy. Třináctiletý chlapec, který zde přecházel vozovku mimo vyznačený přechod, zde pravděpodobně vběhl před přijíždějící osobní vozidlo zn. Škoda Fabia. Chlapec měl přejít nejprve komunikaci, poté se otočit zpět a zřejmě bez rozhlédnutí vběhnout do silnice. Při střetu se chodec dostal na kapotu vozu a poté upadl na vozovku. S vážným zraněním byl následně převezen do nemocnice. Policie zkoumá i míru zavinění řidiče, který pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost „stavu a povaze vozovky, svým schopnostem, možnostem vozidla a jiným okolnostem, které je možno předvídat“. Alkohol u řidiče policisté vyloučili na místě dechovou zkouškou. Hmotná škoda činí 5 tisíc korun. Přesnou příčinu i okolnosti nehody vyšetřují královéhradečtí policisté.

Protože k obdobným nehodám došlo na Hradecku nedávno, apelujeme především na rodiče, aby své děti nezapomínali opakovaně poučit, jak se mají chovat, pokud se ocitnou na ulici bez jejich doprovodu!Jak se chovat v silničním provozu a co učit dítě v jakém věku by se měli totiž učit od nás dospělých. Množství přednášek realizovala a realizuje i Policie ČR nebo Besip. Právě Besip o této problematice aktuálně informuje také na svých webových stránkách (více na: Dítě ve městě - chodec, Bezpečnost dítěte v dopravě apod.).

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 14. 11. 2013 v 11:00
Odkazy do noveho okna

Rusek 13.11.2013

Rusek 13.11.2013 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem