Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poctivost mu nic neříká

DĚČÍNSKO - Našel cizí peněženku, odevzdat ji ale rozhodně nehodlal; Poškozená přišla o mobil... 

Poctivost mu nic neříká

     Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se bude zodpovídat 31letý muž, který na konci října našel v Děčíně cizí peněženku. Místo aby ji v souladu se zákonem odevzdal, nechal si peníze a platební kartu, s jejíž pomocí pak provedl několik plateb v obchodech a neúspěšně se pokusil vybrat finanční hotovost z účtu majitele.  Policisté ustanovili totožnost podezřelého, který se ke svému jednání přiznal, a sdělili mu podezření z přečinu, za který by mohl jít až na dva roky do vězení.

Poškozená přišla o mobil

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý lapka, který ve Varnsdorfu okradl mladou ženu. Zloděj využil chvíle, kdy držela svůj mobil, projel kolem ní na kole a přístroj v hodnotě tři tisíce korun jí vytrhl z ruky. Z místa činu pak podle oznamovatelky na kole ujel pryč, pokud se podaří případ objasnit, hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.

Odcizené klimatizace

     Škodu přes osmdesát tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který v katastru obce Kytlice odcizil tři klimatizační jednotky. Pachatel vnikl na oplocený pozemek a klimatizace demontoval ze zdi rodinného domu, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

22. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem