Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Poctiví nálezci se ještě najdou

Prachatice – Za poctivý přístup poděkoval ředitel Územního odboru policie Prachatice nálezci osobně. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Dne 14. září 2023 projížděl pan František Vastl z Prachatic přes kruhový objezd ve směru od ulice Nebahovská v Prachaticích, kde si všimnul, že u výjezdu do ulice Nádražní létají vzduchem papírové bankovky, kolem kterých projely další tři vozidla. Pan Vastl zapnul výstražná světla a zastavil, aby bankovky posbíral. Poté s penězi jel rovnou na Policii České republiky v Prachaticích, kde nález odevzdal. Až zde zjistil, že se jedná o celkem 6 500 korun. Chvíli poté se na policii obrátil i další nálezce, který nechtěl být jmenován, že nalezl poblíž kruhového objezdu u ulice Nebahovská v Prachaticích pánskou peněženku s osobními doklady a platební kartou. Pro muže, který cennosti ztratil, bylo velkým překvapením, když mu policisté tuto skutečnost zavolali. O tom, že peněženku u sebe nemá, v tu dobu totiž ještě nevěděl. Pak si hned uvědomil, že když před chvílí tankoval na čerpací stanici pohonné hmoty v ulici Nebahovská v Prachaticích, položil si ji zřejmě na střechu vozidla, se kterým se pak rozjel směrem přes kruhový objezd na Staré Prachatice a cestou jí musel setřást. Díky poctivému přístupu obou nálezců, se tak muži dostalo zpět peněz i důležitých dokladů. 

Vzhledem k tomu, že se policisté s odevzdáváním cenností běžně nesetkávají, rozhodl se ředitel Územního odboru policie Prachatice plk. Pavel Bártík nálezci osobně poděkovat za jeho lidský a příkladný počin předáním děkovného listu a malého prezentu.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

27. září 2023

Odkazy do noveho okna

Poděkování poctivému nálezci

Poděkování poctivému nálezci 

Detailní náhled

Poděkování poctivému nálezci

Poděkování poctivému nálezci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem