Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Poctivé nálezkyně si peníze nenechaly

VYŠKOV: Vyškovští policisté se zabývají dalšími případy, kdy lidé nechali hotovost v bankomatu. 

Před pár týdny odevzdávali vyškovští policisté finanční hotovost nalezenou v bankomatu. Muž, který šel vybírat peníze, si všiml, že tam někdo zapomněl několik tisícovek. Poctivě peníze předal vyškovským strážníkům a ti následně na vyškovské obvodní oddělení. Za několik dnů došlo k obdobnému případu. Tentokrát si zapomenuté bankovky všimla žena. Šlo o bankomat, který je umístěn přímo v prodejně na vyškovském náměstí. Žena neváhala a obnos odevzdala prodavačům. Ti následně předali peníze strážníkům Městské policie Vyškov. Odtud pak na Policii ČR. Policisté z vyškovského obvodního oddělení pak provedeným šetřením zjistili, že bankovku zapomněl v přístroji devětačtyřicetiletý muž. I k němu jeho peníze tedy nakonec doputovaly a příběh měl díky poctivé nálezkyni šťastný konec.

V současné době vyškovští muži zákona provádí šetření po majiteli dalších bankovek, který je zapomněl poslední listopadový den v tomtéž bankomatu jako v předchozím případě. Opět si peněz všimla poctivá nálezkyně a peníze putovaly stejnou cestou na služebnu vyškovských policistů.

Na závěr je dobré říci, že pokud by si nálezce bankovky ponechal, dopouští se protiprávního jednání. I přesto však nelze na poctivost ostatních spoléhat a měli bychom se, i když máme zvláště před vánočními svátky spoustu starostí, na bankovní transakce soustředit a zkontrolovat si, jestli jsme si vzali jak platební kartu, tak všechny bankovky. Nezapomínat zakrývat PIN, hlídat si bezpečnostní zónu a PIN k platební kartě mít samozřejmě uložený nejlépe pouze v hlavě.

Všem přejeme klidné vánoční svátky a hodně zdraví a štěstí do nového roku.

por. Mgr. Alice Musilová, 21. 12. 2021

vytisknout  e-mailem