Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Poctivci stále žijí mezi námi

PROSTĚJOVSKO - Tři poctivě odevzdané nálezy v jednom dni. 

Ve středu 23. října 2019 přijali policisté obvodního oddělení Prostějov 1 dvě oznámení o nálezu peněženky. V prvním případě se na policisty obrátila třiatřicetiletá žena s peněženkou osmatřicetiletého muže běloruské státní příslušnosti. Tuto peněženku žena nalezla na silnici v Okružní ulici v Prostějově. Poctivá nálezkyně peněženku vrátila i s osobními doklady majitele, platebními kartami, a finanční hotovostí 2 400 korun a 70 amerických dolarů.

Velice podobný případ se pak odehrál o několik hodin později. Nálezkyní tentokrát byla žena o devět let starší a peněženku osmatřicetiletého muže nalezla v blízkosti čerpací stanice v brněnské ulici v Prostějově. S peněženkou její osmatřicetiletý majitel dočasně přišel o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost 249 korun a 10 euro.

Nejen v Prostějově jsou poctiví nálezci, protože stejná situace se včera odehrála i na Konicku. Nálezcem byl tentokrát čtyřiačtyřicetiletý muž z obce na Konicku, který v lese u Štarnova nalezl dámskou kabelku s peněženkou s osobními doklady třiašedesátileté ženy, její platební kartou a finanční hotovostí 149 korun.

Všem nálezcům patří upřímné poděkování.

por. Mgr. František Kořínek

24. října 2019

vytisknout  e-mailem