Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Počasí komplikuje dopravu

KRAJ – Zima se hlásí o slovo. 

V porovnáním s předchozím dnem začal postupně počet dopravních nehod klesat. Operační důstojníci zaznamenali od včerejšího dne od 7:30 h do dnešní půl osmé ráno necelých čtyřicet dopravních nehod, přičemž nejvíce se jich událo ve včerejších dopoledních hodinách.

I nadále by měli být všichni účastníci silničního provozu obezřetní, trpěliví, ohleduplní a předvídaví.

por. Magdaléna Vlčková
4.12.2019; 9:30 h
---------------------------------

Za uplynulých čtyřiadvacet hodin zaevidovali operační důstojníci Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje zhruba padesátku dopravních nehod, přičemž počet oznámení začal narůstat v nočních hodinách, tedy po sněhových či dešťových srážkách, které začaly namrzat. 

Dopravní nehody evidují policisté na celém území Královéhradeckého kraje, ale i v krajském městě. Po čtvrté hodině přijali operační důstojníci informaci o dopravní nehodě na Jičínsku u obce Holovousy, kde zřejmě vlivem náledí zablokoval vozovku nákladní automobil. Silnice byla neprůjezdná a po nezbytně dlouhou dobu zde policisté odkláněli dopravu. Kamion byl vyproštěn zhruba kolem půl osmé a provoz následně plně obnoven. Dopravní nehoda se obešla naštěstí bez zranění.

Další dopravní nehody se udály na Náchodsku, Rychnovsku, ale i na Hradecku. Většinou se však jednalo o dopravní nehody s lehkým zraněním. 

Operační důstojník však přijal dnes krátce před sedmou hodinou ranní také oznámení o střetu osobního vozidla s chodcem, ke kterému došlo v Hradci Králové Malšovicích. Zraněného muže si do péče převzali lékaři. U řidiče osobního vozidla byla provedenou dechovou zkouškou vyloučena přítomnost alkoholu. Příčinu a veškeré okolnosti střetu budou teprve dopravní policisté zjišťovat. 

Policisté doporučují řidičům, ale i chodcům sledovat aktuální vývoj počasí a přizpůsobit jízdu či chůzi povětrnostním podmínkám a stavu vozovky či chodníku. Je žádoucí vozidlo před jízdou pečlivě připravit s ohledem na aktuální povětrnostní podmínky. V těchto, ale i v následujícím období je hazardem vyjíždět s vozidlem bez odpovídajícího zimního vybavení (kvalitní zimní pneumatiky, do hor sněhové řetězy, kvalitní stěrače, nemrznoucí kapalinu do vstřikovačů apod.). V každém případě by se měli řidiči obrnit trpělivostí, zapomenout na agresivitu a spěch a naopak by neměli zapomínat na ohleduplnost a předvídavost.

Řidiči i chodci, buďte na svých cestách velmi opatrní!

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
3.12.2019; 9:40 h
 

vytisknout  e-mailem