Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pobýval zde neoprávněně a na falešné doklady

KARLOVARSKÝ KRAJ – Vyhrožoval ženě usmrcením.  

Policisté cizinecké policie v Sokolově sdělili 35 letému cizinci z Ukrajiny sdělení podezření ze spáchání přečinů Padělání a pozměnění veřejné listiny, Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a Nebezpečné vyhrožování.
 
Takového jednání se dopustil tím, že dne 15. 1. 2015 v Karlových Varech na místě veřejnosti přístupném vyhrožoval v podnapilém stavu 35 leté cizince usmrcením a těžkou újmou na zdraví. Dále jí měl v přítomnosti jejího syna vulgárně urážet a fyzicky napadat. Toto protiprávní jednání bylo přijato na policejní tísňovou linku. Policisté po příjezdu na místo vyzvali muže k prokázání totožnosti, kterým předložil cestovní pas Litevské republiky vydaný na jiné jméno, ale opatřený vlastní fotografií. Poté byl muž zajištěn a převezen k provedení dalších úkonů na policejní služebnu. U něj pak byly následně nalezeny i další doklady na shodné jméno jako například řidičský průkaz či povolení k pobytu v České republice. Následným zkoumáním bylo policisty zjištěno, že se jedná o pozměněné a padělané listiny.
 
Dalším šetřením policistů bylo zjištěno, že podezřelý cizinec se na území zdržuje neoprávněně, neboť mu bylo v roce 2005 uloženo správní vyhoštění z území České republiky na dobu 10 let.
 
Soudce Okresního soudu v Karlových Varech uložil cizinci trest vyhoštění s dobou platnosti na čtyři roky a poté ho poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
19. 1. 2015
 
 
 

vytisknout  e-mailem