Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Pobytová konrtola "Doprovod"

Během pobytové kontroly policisté informují cizince o možnosti využít institut dobrovolného návratu 

Celorepubliková policejní akce „DOPROVOD“ je vyhlášena základě, aktuálních závěrů vyplývajících z analýzy údajů o migraci z migračně rizikových zemí a monitoringu bezpečnostní situace na území České republiky a také samozřejmě v souvislosti se situací vzniklou propouštěním zahraničních pracovníků v důsledku hospodářské krize a jejím řešením. V rámci naší působnosti je do akce zapojeno sto padesát policistů.
 
Nejedná se pouze o akci s cílem pouze odhalit nelegálně pobývající cizince, ale jde především o preventivně informativní akci s cílem informovat cizince o možnosti využití institutu dobrovolného návratu a předejít tím tak jejich nelegálnímu pobytu na našem území v případě ztráty zaměstnání.
Policisté mají k dispozici letáky v sedmi jazykových mutacích informující cizince o možnosti využití institutu dobrovolného návratu, které budou rozdávat cizincům. O projektu dobrovolného návratu se můžete více dočíst v tiskové zprávě, včetně aktuální statistiky.
 
Během prvních hodin akce byla v Brně zadržena osoba v celostátním pátrání, na kterou byl vydán příkaz k zatčení a v Havřicích na Uherskobrosdku rovněž. Dále byly uděleny blokové pokuty za přestupky, například absence potvrzení o zdravotním pojištění a nedostatky v dokladech. Na poslední pobytové kontrole se dopustil přestupku každý desátý cizinec.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem