Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pobyt ve vězení ho nenapravil

LIBEREC - Necelý měsíc strávil 40letý muž na svobodě než se zase vrátil zpět za mříže věznice. 

Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání 40letého muže z Liberecka pro zločin "krádeže", které se dopustil v době, kdy byl Usnesením vlády České republiky vyhlášen pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru nouzový stav. 

Muž, který před několika týdny opustil brány věznice, kde si odpykával trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost, si zřejmě svůj pobyt za mřížemi příliš k srdci nevzal a dlouho si tak svobody neužil. Již počátkem dubna letošního roku se vloupal do nákladových prostorů hned dvou nákladních chladírenských vozů  Mazda v Liberci, ulici Chatová. U vozidel překonal visací zámky a z prvního odcizil na dvě desítky lahví alkoholu více jak dvě desítky plechovek nealko piva. Odnesl si i visací zámek. U druhého vozidla naštěstí odcizil pouze dva visací zámky. Majiteli obou vozidel způsobil celkovou škodu za více jak 8 tisíc korun. 

Policisté muže podezřelého z krádeže ve velmi krátké době po přijetí oznámení zadrželi. Na základě jejich dobré místní a osobní znalosti měli totiž podezření na muže, kterého  9. dubna 2020 v noční době v dané čtvrti kontrolovali, a to z důvodu rušení nočního klidu. Muž na sebe v danou noc upozornil hlasitým pořváváním, kdy nešetřil vulgárními výrazy. To se mu však v tomto případě moc nevyplatilo. Naopak domněnka policistů byla správná, neboť se prokázalo, že má vloupání do vozidel tento muž skutečně na svědomí. 

S ohledem na mužovu opakovanou trestnou čiinnost dal policejní komisař podnět na vzetí muže do vazby, kdy soudce se s tímto návrhem ztotožnil a recidivista byl rozhodnutím Okresního soudu v Liberci vzat a umístěn do vazební věznice. Zde si počká, jak vysoký trest mu soud za jeho opakovou trestnou činnost vyměří. Hrozí mu trest odnětí svobody od dvou do osmi let, neboť spáchání trestného činu za krizové situace je přitěžující okolností. 
 

16. 4. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem