Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pobodání o silvestrovské noci

Kriminalisté zadrželi čtyři mladistvé v souvislosti s případem, který se stal na Silvestra ve Vysočanech. 

Jedním z prvních případů násilné trestné činnosti, který se odehrál v roce 2022 v Praze, byla loupež se zbraní na ulici na jejímž konci skončil poškozený s bodnými zraněními v nemocnice. Tento případ kriminalisté z oddělení vražd a třetího policejního obvodu již objasnili a zadrželi čtyři mladistvé, kteří jsou z tohoto útoku podezřelí. U třech z nich podali také podnět na jejich vzetí do vazby, což u jednoho soud akceptoval.

Podle zatím zjištěných informací se incident odehrál v Mlékárenské ulici ve Vysočanech, kde se poškozený setkal na předem domluvené schůzce s podezřelými, jejímž důvodem bylo předání drog. K tomu však nedošlo a vše vyvrcholilo napadením poškozeného skupinou útočníků a již zmiňovanými bodnými zraněními. Na místě se také nacházeli známí poškozeného, kteří se ho snažili bránit a byli také napadeni.

Koncem minulého týdne kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie podezřelé zadrželi. Následně jim sdělili obvinění z trestných činů loupež, výtržnictví a jednomu z nich ještě z trestného činu vydírání. Vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvé, tak jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Tento případ není ojedinělý a v poslední době registrujeme nárůst tohoto typu kriminality, kdy skupinky mladistvých pod záminkou koupě drog přepadají své vrstevníky. Ty si při prodeji někdy i natáčejí na telefon a následně je vydírají v naději, že když prodávali drogy, tak věc neoznámí policii. Všechny tyto případy je potřeba oznámit na policii, aby se začaly řešit.   

kpt. Jan Daněk – 12. 1. 2022

vytisknout  e-mailem