Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pobodání na ulici - aktualizace

Kriminalisté zadrželi dva mladistvé, kteří jsou podezřelí z pobodání na ulici na Vinohradech. 

V pátek večer se na Bělehradské ulici odehrál incident, který odstartoval jakýsi kontakt rameny dvou mužů, kteří se míjeli na chodníku. Následovala hádka a pak fyzické napadení, na jehož konci skončil jeden muž s bodnými zraněními v nemocnici v umělém spánku. 

Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří ve spolupráci s uniformovanými policisty ztotožnili některé účastníky tohoto incidentu a dopátrali se i dvou podezřelých. Ty pak zadrželi ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie, protože měli podezření, že mohou být ozbrojeni.

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu s oběma zadrženými šestnáctiletými cizinci zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V nejbližší době bude podán podnět na jejich vzetí do vazby.

Kriminalisté zároveň prověřují možnou spojitost těchto dvou mužů s případem pobodání z 10. října v nákupním centru na Chodově. 

kpt. Jan Daněk – 21. 10. 2019

Aktualizace: Vzhledem k okolnostem případu si vyšetřování do své kompetence převzali kriminalisté z oddělení vražd. Ti na základě provedeného vyšetřování došli k závěru, že případ z Bělehradské ulice naplňuje skutkovou podstatu trestných činů vražda ve stádiu pokusu v jednočinném souběhu s výtržnictvím.

Kriminalisté také zjistili, že oba podezřelí z Bělehradské ulice jsou těmi samými, kteří mají na svědomí případ z 10. října z nákupního centra na Chodově. V tomto případě jsou oba mladiství stíháni pro trestné činy těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu v jednočinném souběhu s výtržnictvím.

Oba mladiství jsou stíháni vazebně.

kpt. Jan Daněk – 21. 1. 2020

vytisknout  e-mailem