Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pobodání mladíka v Písku - tři obvinění

Písek - Kriminalisté rozpletli incident o kterém mluvil na sociálních sítích celý Písek, vše bylo trochu jinak. 

Písečtí kriminalisté velmi rychle rozpletli na sociálních sítích hojně diskutovaný případ pobodaného mladíka. Nejde však ani o pokus vraždy a útočník nebyl z Ukrajiny. To byly nejčastější nepravdivé příspěvky z internetového prostředí.  Do případu se ještě navíc zamotala žena, která byla vlastně muž. Ta svolala po internetu nenávistný protestní pochod proti romským Ukrajincům…

Teď, ale trochu podrobně. Strážníci městské policie i policisté zasahovali 25. srpna v Písku na Mírovém náměstí. Starší muž zde měl bezdůvodně bodnout do hrudi osmnáctiletého mladíka.  Mladík skončil v nemocnici a útočníka, místního šedesátiletého bezdomovce, zadrželi strážníci. Byl opilý, ale událost popsal jinak než zraněný mladík. Do případu pak vnesli světlo i další svědci.

Kriminalisté nakonec zjistili, že mladík doprovázený několika slečnami na bezdomovce odpočívajícího na lavičce slovně i fyzicky, konkrétně kopy, zaútočil. Když bezdomovce napadl podruhé, ten se v obavě o svůj život bránil a mladíka bodl nožem. Nikam neutekl, nezapíral a policistům vše doznal. Nyní čelí obvinění z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Vyšetřován je na svobodě.

Také zraněný mladík má svůj díl viny, vyšetřovatel jej obvinil z výtržnictví. On byl ten, kdo celý konflikt bezdůvodně vyprovokoval. Možná chtěl prokázat hrdinství před svým dámským doprovodem? Také on je vyšetřován na svobodě.

A nakonec jistá Jana, ta vstoupila do případu dva dny po popsaném incidentu. Rozeslala email svolávající pochod „proti romským vagabundům z Ukrajiny, kteří v Písku mají volné pole k vraždám a násilnostem…“ Vše motivováno úmyslem vzbudit nenávist vůči příslušníkům jedné skupiny obyvatel. Anonymita internetu ženu neochránila a kriminalisté brzo zjistili, že rozhořčená pisatelka Jana je devětapadesátiletý muž z Písku. Kriminalistům své úmysly doznal, nyní čelí obvinění z přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo omezování jejich práv a svobod. Všechny obviněné tak čeká soud.  Všichni tři si tak dost zkomplikovali život. Co ještě dodat? Zvažujme i své komentáře k různým událostem, podněcování k útokům či nenávisti je porušením zákona.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, krpc.pio@pcr.cz 

7. září 2023 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem