Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po zadržení se už na svobodu nepodíval

CHOMUTOVSKO - Recidivista je za mřížemi; Uprostřed noci skončil na policejním oddělení. 

Jízdní kola má zřejmě „v oblibě“ třicetiletý muž z Chomutova. Podle zjištění policistů měl během necelého měsíce odcizit na Chomutovsku hned čtyři různá kola. Poprvé to bylo na konci března na cyklostezce, kde si měl sednout na kolo, které tam měl položené jeho majitel a z místa na něm odjet. O tři týdny později došlo ke krádeži dvou kol z balkonu v mezipatře panelového domu v ulici Jirkovská. A ve stejný den bylo ze zahrady v Jirkově odcizeno další kolo, které bylo zaparkované pod pergolou. Policisté zjistili, že všechna tato kola měl odcizit právě 30letý Jirkovan. S výjimkou jednoho kola byla všechna zajištěna a vrácena majitelům.

Po shromáždění důkazů a vypátrání podezřelého ho policisté zadrželi a obvinili ze spáchání trestného činu krádeže. Přitom zjistili, že dotyčný má nastoupit do vězení v souvislosti s majetkovou trestnou činností spáchanou již dříve. Obviněný byl tedy na základě soudního příkazu rovnou převezen do věznice, kde si odpyká dřívější trest.

Za popsané krádeže, z jejichž spáchání je nyní obviněn, mu právě kvůli nedávnému odsouzení hrozí až tříleté vězení.

 

Uprostřed noci skončil na policejním oddělení

Nečekaný konec měla noční jízda Kláštercem nad Ohří pro 41letého muže. Ten řídil osobní vozidlo značky Ford, když byl kolem půl třetí zkontrolován kláštereckou policejní hlídkou. Při kontrole vyšlo najevo, že muž má soudem vyslovený zákaz řízení všech skupin motorových vozidel až do srpna roku 2023. Dotyčný tedy skončil na policejním oddělení, kde mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud mu může v případě uznání viny uložit v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 4. června 2021

vytisknout  e-mailem