Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Po večírku zmizely zlaté šperky

ZLÍNSKO: Mladý muž okradl matku svého kamaráda. 

Sdělení podezření hned ze dvou trestných činů krádeže si od kriminalistů z Otrokovic vyslechl teprve jednadvacetiletý muž z obce na Zlínsku. Dosud netrestaný mladý muž ukradl z domu svého známého v obci poblíž Fryštáku zlaté šperky jeho matky a po pár měsících odcizil pracovní nářadí z rekonstruovaného domu v Otrokovicích, kde byl na brigádě. V případě odsouzení hrozí mladému muži dva roky odnětí svobody.

Třiadvacetiletý muž po odjezdu svých rodičů na únorovou dovolenou uspořádal doma večírek, na který pozval své tři kamarády. Ještě pár týdnů po večírku netušil, že jeden z nich je zloděj, který se neštítil okrást jeho matku. Ta totiž v dubnu zjistila, že jí ve šperkovnici chybí veškeré zlaté šperky v hodnotě více než dvacet tisíc korun. Udeřila na svého syna a ten vzápětí na své kamarády, kteří u něj byli na večírku. Po nějaké době se jeden z nich přiznal s tím, že potřeboval peníze na uhrazení svých dluhů a šperky prodal do zastaváren.

Druhou krádež spáchal tentýž muž společně se svým čtyřiadvacetiletým známým koncem srpna v Otrokovicích. Z domu, kde byli předtím na brigádě, odcizili pracovní nářadí v hodnotě asi jedenáct tisíc korun, protože měli pocit, že je jejich zaměstnavatel za odvedenou práci málo ohodnotil. Nářadí skončilo opět v zastavárnách.

V mladém muži se zřejmě po prověřování obou případů hnulo svědomí a policistům řekl, že ho jeho jednání velmi mrzí a už se nebude opakovat.

11. září 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem