Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Po útoku opilého přítele skončila na neschopence

ČESKOLIPSKO - Policisté zakročovali proti domácímu agresorovi. 

V neděli kolem 20.30 vyjížděli policisté do Nového Boru Arnultovic, kam je přivolal prostřednictvím tísňové linky 158  nezletilý chlapec. Krátce před tím byl totiž svědkem toho, jak jeho maminku zbil její 40letý přítel. Přivolaní policisté zastihli agresora právě na odchodu z bytu. Když ho vyzvali, aby jim k celé záležitosti podal vysvětlení, pokračoval v chůzi dál a navíc pronesl na jejich adresu velmi urážlivá slova. Hlídce tedy nezbylo nic jiného, než ho za použití domucovacích prostředků zajistit a předvést ho na policejní oddělení proti jeho vůli.

Napadená žena vypověděla, že jí zadržený muž téhož večera v její domácnosti kvůli malicherné hádce napadl údery pěstí do hlavy, obličeje a celého těla. Údery do obličeje byly tak intenzivní, že jí při nich dokonce vypadla ze zubu porcelánová plomba. Zbitá, plná podlitin a boulí, pak musela navštívit lékaře, který jí vystavil pracovní neschopenku. Kromě toho jí přítel také zničil televizor za 10 000 korun, sušák na prádlo a koberec. Celkovou škodu odhadla na 16 600 korun.

Za to se nyní bude zodpovídat z přečinu poškození cizí věci, a pokud se její zdravotní stav v krátké době  nezlepší, tak i z ublížení na zdraví. Bez reakce nezůstane ani neuposlechnutí výzvy policistů, které s 40letým podezřelým projedná přestupková komise.

 

30. 12. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem