Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Po ukončení hokejového utkání došlo k potyčkám mezi fanoušky

JIHLAVA: Policisté zakročili a situaci se jim podařilo rychle uklidnit. 

Utkání mezi mužstvy HC Dukla Jihlava a HC Horácká Slavie Třebíč
Hokejové utkání v pondělí 28. prosince bylo vyhodnoceno jako rizikové a z toho důvodu jihlavští policisté připravili bezpečnostní opatření. Do Jihlavy přijeli z Brna také policisté Speciální pořádkové jednotky. Opatření se tak zúčastnilo téměř osm desítek policistů a strážníci městské policie.
 
Před zahájením utkání policisté monitorovali pohyb fanoušků mířících ke stadionu. Zaměřili se především na vlaková a autobusová nádraží, okolí zimního stadionu a přilehlé ulice. Před zahájením zápasu a v jeho průběhu k narušení veřejného pořádku nedošlo.
 
Po ukončení utkání policisté preventivně zamezili kontaktu mezi oběma skupinami fanoušků. Několik třebíčských fanoušků však muselo jít vrátit vstupní karty, tím se dostali mezi fanoušky jihlavských hokejistů a došlo mezi nimi k potyčkám. Policisté okamžitě zakročili a obě skupiny od sebe oddělili. Situaci se jim podařilo uklidnit a vrácení karet třebíčských fanoušků proběhlo za dohledu policistů.
 
Poté již odjezd a odchod všech fanoušků probíhal bez narušení veřejného pořádku. Ke zranění osob nedošlo, rovněž tak v souvislosti s tímto utkáním nešetřili policisté spáchání protiprávního jednání.
 

vytisknout  e-mailem