Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Po týdnu byl zpátky

Přes příkaz k opuštění našeho státu stále zůstával 

Policistům z cizinecké policie se tento týden podařilo vypátrat pětapadesátiletého cizince, který figuruje v evidenci nežádoucích osob. Muž rumunské státní příslušnosti byl v roce 2009 odsouzen k trestu vyhoštění v trvání dvou let do listopadu 2011za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Na základě tohoto rozhodnutí měl soudem nařízeno vycestovat ihned. Což nerespektoval a nadále se zdržoval na našem území. Na jaře letošního roku ho policisté vypátrali a na základě readmisní dohody byl letecky předán do svého státu. Doma se mu natolik nelíbilo, že neuplynul ani týden a byl zpět v České republice.
Policisté Rumuna vypátrali v Dobřenicích na Královéhradecku, kde přespával na ubytovně a na živobytí si přivydělával v nedalekém skladu.
Muži zákona uložili cizinci blokovou pokutu ve výši 1.000 Kč a správní vyhoštění na dobu pěti let. Českou republiku musí opustit do sedmi dnů po nabytí právní moci rozhodnutí. Pokud cizinec nebude respektovat ani tento příkaz, hrozí mu trestní stíhání za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s trestem odnětí svobody až na tři léta.

por. Iva Kormošová
17.6.2011

vytisknout  e-mailem