Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Po trojnásobné loupeži následovalo bleskurychlé dopadení a stěhování do cely

NĚMČICE NAD HANOU - Lupu si neměl čas užít. 

Z trestného činu loupež obvinili prostějovští kriminalisté osmadvacetiletého muže z Přerovska. Tohoto skutku se měl dopustit hned třikrát během jedné noci z pátku 27. na sobotu 28. listopadu 2015 v obci Němčice nad Hanou. Prvního skutku se obviněný měl dopustit krátce před devátou hodinou večer, kdy před restaurací v centru města bezdůvodně napadl třiašedesátiletého muže. Poškozeného muže zastavil a beze slov prohledal. Z vnitřní kapsy oděvu mu vytáhl léky a recept na léky, které poté odhodil na zem a odešel. Při této loupeži nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

Po tomto neúspěchu obviněný již během několika minut v ulici Jablonského fyzicky napadl dalšího člověka. Sedmačtyřicetiletého muže nejprve silně udeřil do temene hlavy a po jeho pádu na zem ho několikrát kopl do oblasti hlavy. Při tomto po muži požadoval vydání peněz. Napadený muž mu v obavě o svůj život vydal finanční hotovost ve výši 3 tisíce korun. Při útoku napadený utrpěl zranění s dosud přesně nespecifikovanou dobou léčení.

Třetího útoku se obviněný muž dopustil mezi druhou a půl třetí hodinou po půlnoci. V penzionu napadl devětadvacetiletou servírku, které za použití násilí vytrhl číšnický flek, ze kterého následně odcizil finanční hotovost 10 tisíc korun a přesně nezjištěný počet stravovacích poukázek. Poté pachatel z místa utekl. V tomto případě se loupež obešla bez zranění.

Na případu začali ihned pracovat policisté obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou v součinnosti s prostějovskými kriminalisty služby kriminální policie a vyšetřování a psovodem. Na základě provedeného prověřování policisté již za několik hodin totožnost pachatele odhalili. Již v dopoledních hodinách téhož dne, se jim pachatele podařilo zadržet a umístit do policejní cely. Uloupené peníze i stravenky policisté při zadržení zajistili. Po sdělení obvinění putoval pachatel rovnou do vazební věznice. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. František Kořínek

17. prosince 2015

vytisknout  e-mailem