Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po trestu opět k drogám

DĚČÍN - Po trestu opět k drogám; Pojištěn proti své vůli; Nebydlel a stejně pobíral; V garáži sebral brusku 

Kriminalistům z Děčína se podařilo díky neúnavné práci rozlousknout další případ výroby a distribuce drog. Zadrželi totiž čtyřicetiletého muže, který měl od května loňského roku vyrobit přes tři kilogramy pervitinu, který částečně spotřeboval a zbytek prodal dalším osobám, a to i navzdory skutečnosti, že za stejné protiprávní jednání byl v minulosti odsouzen. Touto nekalou činností si vydělal desetitisíce korun. Koncem minulého týdne si od strážců zákona vyslechl obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Vzhledem k rozsahu čelí hrozbě až dvanáctiletého pobytu v nápravném zařízení. Nyní se nachází ve vazbě.
 
 
Pojištěn proti své vůli
 
Návrh na uzavření úrazového pojištění si u nejmenované společnosti nechal vypracovat muž z Rumburku. Částka se mu ale zdála příliš vysoká, takže od svého záměru upustil a kontrakt neuzavřel. Jaké pak bylo jeho překvapení, když mu přišel dopis, že musí uhradit dlužnou částku ve výši dvou tisíc korun. Když se pak kvůli tomu dostavil na pobočku, zjistil, že pracovnice měla uzavřít pojistku za něj, s použitím falešného podpisu. V těchto dnech má již žena od policistů z místního obvodního oddělení sděleno podezření z přečinu poškození cizích práv a pojistného podvodu.
 
 
Nebydlel a stejně pobíral
 
Pro podvod zahájili rumburští kriminalisté trestní stíhání proti pětatřicetiletému muži ze Šluknova. Ten si na Úřadu práce ve Varnsdorfu zažádal o příspěvek na bydlení, který vesele pobíral i přes to, že jeho nájemní vztah k předmětnému bytu asi po půl roce zanikl. Tím se na úkor státu obohatil o více než pět tisíc korun. Obviněnému hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
V garáži sebral brusku
 
Volně loženou rozbrušovačku v hodnotě tisíc korun odcizil koncem minulého týdne z otevřené garáže v Benešově nad Ploučnicí dvaadvacetiletý mladík. A to navzdory tomu, že za takový čin byl v posledních třech letech trestán. Policisté z místního obvodního oddělení ho ale lapili a následovalo sdělené podezření pro krádež ve zkráceném přípravném. To znamená hrozbu až tříletého pobytu za mřížemi.
 
 
 
 
 
 
Děčín 4.7.2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem