Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Po roce se opět můžeme těšit na největší a nejstarší národopisnou slavnost

DOMAŽLICE – Ke klidnému a ničím nerušenému průběhu Chodských slavností připravují policisté řadu opatření. 

     Již zítra vypukne tolik očekávaná událost - největší a nejstarší národopisná slavnost v západočeském regionu – Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť. Policie České republiky Územní odbor Domažlice k jejich klidnému a nerušenému průběhu provádí každý rok řadu opatření. Nejinak tomu bude i letos, kdy po celou dobu konání slavností bude posílena služba pořádkové a dopravní policie. Zapojeni budou také policisté cizinecké policie či psovodi se služebními psy. Téměř tradicí se stala výpomoc policistů z bavorské policie. Policejní hlídky budou nepřetržitě střežit nejvíce frekventovaná místa, jako je například náměstí Míru, Chodské náměstí, sokoliště a vlakové nádraží. Dopravní policisté budou po dobu konání Chodských slavností provádět zvýšený dohled na silniční provoz, a to jak v denní, tak i noční době.
     Ve městě bude platit celá řada dopravních omezení a uzavírek, proto žádáme všechny řidiče, aby respektovali přechodná dopravní značení, dbali pokynů policistů při regulaci dopravy, parkovali na záchytných parkovištích. Nesprávné zaparkování bude vždy pokutováno, auto může být odtaženo. Potrestáni budou i výtržníci a jedinci, kteří pod vlivem alkoholu naruší veřejný pořádek. Pro ty jsou zajištěna místa na protialkoholní záchytné stanici v Plzni.
     Chodské slavnosti z důvodu velkého počtu návštěvníků lákají také zloděje a kapsáře. Proto upozorňujeme všechny návštěvníky, aby dbali zvýšené opatrnosti a své osobní věci měli stále pod kontrolou. V zaparkovaných vozidlech nedoporučujeme nechávat zakoupené zboží, osobní doklady a cenné věci. Pokud by přes veškerá opatření došlo ke krádeži či ztrátě osobních dokladů nebo jiných věcí, je třeba se ihned obrátit na Policii České republiky, Obvodní oddělení Domažlice v Hruškově ulici 152, či telefonicky na číslo 974 331 651, nebo na bezplatnou tísňovou linku 158.
     Přejeme všem návštěvníkům Domažlic, aby prožili krásný víkend plný folkloru a dalších příjemných kulturních, řemeslných a gurmánských zážitků!

por. Mgr. Dagmar Brožová
9. srpna 2018
 

vytisknout  e-mailem