Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Po příjezdu do cíle nemohl najít 170.000 tisíc

NÁCHODSKO – Obálku s penězi zapomněl na kapotě vozu 

peníze1.jpgFoto ilustrační/Archiv Policie ČR
Chvilková zapomnětlivost byla pro 32letého muže z Náchodska opravdu drahá. Ztrátu peněz přišel ohlásit včera dopoledne nešťastný muž na obvodní oddělení v Novém Městě nad Metují. A nešlo jen tak o nějaké drobné, ale o částku 170.000 korun, které si muž zapomněl v obálce na kapotě svého vozu.
 
Na odloženou obálku si vzpomněl až v cíli své cesty. Muž se policistům svěřil, že obálku na kapotu auta odložil v Černčicích, shánět se po ní začal až po příjezdu do Nového Města nad Metují. K události došlo již ráno okolo šesté hodiny, od té doby několikrát projel celou trasu, vrátil se až na začátek a znovu pečlivě hledal po všech příkopech. Menší podlouhlá obálka s logem KB, do níž si muž uložil peníze utržené za prodej vozu, však zmizela bůhvíkam. Obálku, kterou za jízdy sebral vítr, mohl mezitím někdo najít, nebo mohla být zafouknuta kamkoli.
 
Policejní hlídka prověřila trasu a nechala si předložit záznam z kamerového systému na jednom z domů na trase, muži zákona též provedli šetření u obyvatel přilehlých domů, ale marně. V případě nálezu poctivému nálezci podle zákona náleží 10% nálezné. Těžko však říci, zda obálka neleží někde v blátě nebo zda ji nenašel někdo méně poctivý. V takovém případě se takový nepoctivý nálezce vystavuje trestnímu postihu s možným až ročním trestem odnětím svobody či peněžitým trestem.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
25.7.2012 ve 14:00

vytisknout  e-mailem