Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po přechodu s policisty

Mělnicko - proběhla podzimní část akce "Zebra se Za tebe nerozhlédne". 

     Během uplynulého týdne proběhla na Mělnicku podzimní část celorepublikové akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, při které dopravní policisté ve spolupráci s policejní preventivně – informační skupinou a dalšími subjekty, které se zabývají bezpečností v dopravě, navštěvují školská zařízení, v našem regionu a zde zejména ty nejmladší školáky učí, jak se chovat při cestě do školy a z vyučování domů.
      Policisté navštívili tentokrát základní školy v Malém Újezdu, Hostíně u Vojkovic, Tišicích a Mělníku – Mlazicích. Zhruba 170 žáků prvních a druhých tříd si pod jejich odborným dozorem mohlo vyzkoušet, jak překonat bezpečně přechod pro chodce, popř. komunikaci v místech, kde se přechod nenachází. V Hostíně se akce kromě policistů zúčastnil ještě krajský koordinátor BESIP, dětem z místní mateřské školky předvedli své svěřence policejní psovodi a svoji služební výbavu a výstroj policejní pořádkové jednotky přijeli ukázat policisté z oddělení v Lužci nad Vltavou.
     Vzhledem k tomu, že podobné akce mají vždy mezi školáky a jejich pedagogy pozitivní ohlas budou policisté na Mělnicku v podobné preventivní činnosti i nadále pokračovat.
 
6. září 2013
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem