Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Po pár metrech havaroval

Dopravní policisté pronásledovali řidiče, který následně havaroval. Policisté z místního oddělení Letňany nalezli u spolujezdce více než sedmnáct gramů pervitinu. 

Včera pět minut po půl desáté hodině prováděla hlídka dopravních policistů kontrolu vozidel na pevném stanovišti v Povltavské ulici v Praze 7. Když zastavovali červené vozidlo značky Dacia, řidič nedbal výzev, policistu objel a začal ujíždět. Hlídka ihned nastoupila do služebního vozidla, vydala se za ním a informovala ostatní hlídky v okolí.  Pár metrů dál na křižovatce ulice Nová Povltavská řidič nezvládnul řízení a naboural do dvou stojících vozidel před sebou. „Dopraváci“ muže za pomocí donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě.

Muž měl důvodů pro újezd hned několik, lustrací policisté zjistili, že má vyslovený platný zákaz řízení a to až do roku 2021. Navíc provedená dechová zkouška i test na drogy byl pozitivní. Jednačtyřicetiletý muž byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Dále se bude zodpovídat ze spáchání přestupku na úseku dopravy.

U spolujezdce policisté z místního oddělení Letňany nalezli dva sáčky bílé krystalické látky o celkové hmotnosti více než sedmnáct gramů. Podle testu na drogy, byla tato látka vyhodnocena jako metamfetamin. Dvaatřicetiletý spolujezdec byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu, kde si ho převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Zajištěné drogy byly odeslány k expertíze a od jejích výsledků se bude odvíjet i trestní sazba, která podezřelému muži bude v případě odsouzení hrozit.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 7.7.2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem