Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po nehodě usnul za volantem

LOUNSKO - Nadýchal 1,5 promile; Nestyděl se okrást své rodiče. 

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky byl obviněn teprve 19letý muž ze Žatecka. Podle policistů uprostřed říjnové noci havaroval v obci na Žatecku. Mladík měl řídit vozidlo značky Škoda Fabia a zřejmě v důsledku opilosti nezvládl řízení a narazil do pilíře pro plynovou přípojku a následně i do oplocení jednoho z domů. Ve vozidle pak usnul a po ranním probuzení mu členové policejní hlídky naměřili při dechových zkouškách hodnoty kolem 1,5 promile alkoholu. Ovlivnění alkoholem potvrdil i výsledek rozboru odebrané krve.

Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Na stejnou částku byla odhadnuta škoda na plynové přípojce a oplocení domu.

Za způsobení dopravní nehody v opilosti hrozí mladému řidiči v případě odsouzení odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Nestyděl se okrást své rodiče

Ani skutečnost, že se jedná o vlastní rodiče, zřejmě neodradila 27letého muže od toho, aby je připravil o peníze. Poprvé mělo ke krádeži dojít v srpnu tohoto roku v Žatci. Dotyčný si měl v bytě rodičů, kde s jejich svolením v té době přespával, z vitríny v obývacím pokoji vzít 25 tisíc korun. Matka tuto krádež původně neoznámila. V listopadu však za ní syn přišel s tím, že potřebuje peníze. Když mu je nechtěla dát, tak jí měl z peněženky vytáhnout několik bankovek v celkové hodnotě 10 tisíc korun a z bytu odejít. Po této události již matka vše oznámila policii. „Povedeného“ syna policisté zadrželi a vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro trestný čin krádeže. S ohledem na skutečnost, že jedna z krádeží měla být spáchána v době vyhlášeného nouzového stavu, může být obviněný v krajním případě odsouzen až k osmiletému vězení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 26. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem