Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Po nehodě řidič kamionu nadýchal 3,2 promile

PROSTĚJOVSKO - Za obecné ohrožení mu hrozí až 8 let vězení. 

V pátek 25. ledna 2019 krátce před sedmou hodinou ranní došlo na 20. kilometru dálnice D46 ve směru na Vyškov k havárii jízdní soupravy nákladního automobilu Volvo s přívěsem s naloženými betonovými panely. Osmačtyřicetiletý řidič kamionu značky Volvo z dosud přesně nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci, přičemž poškodil přibližně 60 metrů svodidel a několik stromů a keřů. Vozidlo se zastavilo až po několika desítkách metrů jízdy mimo dálnici. Při havárii došlo k vysypání nákladu betonových panelů. Ty se naštěstí vysypaly mimo komunikaci. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 3,2 ‰ alkoholu v dechu. 

Po nehodě byl provoz v místě omezen pouze do jednoho jízdního pruhu a během vyprošťování nákladního automobilu byl provoz ve směru na Vyškov zastaven na přibližně 30 minut úplně. Omezení v místě bylo ukončeno před patnáctou hodinou.

Bezprostředně před nehodou jsme na lince tísňového volání přijali několik oznámení o nebezpečném stylu jízdy zřejmě opilého řidiče kamionu. 

S ohledem na zjištěné skutečnosti byl muž obviněn ze zločinu obecné ohrožení. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na tři léta až osm let. Provedeným vyšetřováním se policistům podařilo zjistit, že řidič jel na trase Tovačov, Hrubčice, Bedihošť a poté přes prostějovské ulice Kojetínskou, Kralickou a Dolní. Na nájezdu Prostějov Centrum pak najel na dálnici D46, kde po ujetí přibližně čtyř kilometrů havaroval.

V souvislosti s touto nehodou policisté žádají případné svědky, aby se se svými poznatky obrátili na policisty oddělení obecné kriminality územního odboru Prostějov v pracovní dny v době od 7:00 do 15:00 hodin nebo osobně na adrese Újezd 12, Prostějov, nebo telefonicky na čísla 974 781 320 či 974 781 457. Případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

por. Mgr. František Kořínek

25.ledna 2019

Odkazy do noveho okna

DN NA dálnice D46

DN NA dálnice D46 

Detailní náhled

DN NA dálnice D46

DN NA dálnice D46 

Detailní náhled

DN NA dálnice D46

DN NA dálnice D46 

Detailní náhled

DN NA dálnice D46

DN NA dálnice D46 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem