Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Po napadení skončila v nemocnici

Syn napadl a vážně zranil matku. Nakonec ho zadržela zásahová jednotka. 

Přibližně v půl páté odpoledne vyjížděli policisté pohotovostní motorizované jednotky do ulice Urbánkova, kde měl muž napadnout a vážně zranit ženu.

Po příjezdu na místo policisté zjistili, že k incidentu došlo mezi osmatřicetiletým synem a jeho sedmašedesátiletou matkou. Žena utrpěla vážná zranění, pro která jí záchranáři následně převezli do nemocnice. Muž se před policisty zabarikádoval v bytě, který odmítal opustit.

Z toho důvodu se následně na místo dostavila pražská zásahová jednotka a vyjednavač. Ten se snažil muže přesvědčit, aby svůj úkryt dobrovolně opustil, avšak bezvýsledně. Proto policisté zásahové jednotky provedli do bytu násilný vstup a proti muži, který se stále odmítal vzdát, použili donucovací prostředky v podobě zásahové výbušky, taseru a dalších.

Díky tomuto zákroku se podařilo muže zpacifikovat a zadržet. Osmatřicetiletý muž následně skončil na policejní služebně k provedení neodkladných úkonů. V tuto chvíli kriminalisté čtvrtého policejního obvodu případ prošetřují a zjišťují veškeré okolnosti celé události. To je důvod, proč není ještě v tuto chvíli zřejmé, jak bude mužovo jednání kvalifikováno.

por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 12. 2018

Aktualizace 27. 12. 2018

Na základě zadokumentování, prošetření a prověření všech dostupných informací obvinil vyšetřovatel osmatřicetiletého muže ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu. Vyšetřovatel zároveň podal státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby. K řádnému a úplnému objasnění celé události zadají kriminalisté prvního oddělení krajského ředitelství pražské policie několik znaleckých posudků z různých oborů zdravotnictví.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 12. 2018

vytisknout  e-mailem