Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Po myslivecké oslavě řídil opilý domů

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opil se na oslavě po honu a nocí jel domů.  

Za uplynulý týden výrazně narostl počet řidičů přistižených pod vlivem alkoholu a drog v porovnání s týdnem předchozím. Dvaadvacet opilých řidičů a dva zfetovaní řidiči za sedm dní znamená více než tři nestřízliví řidiči denně!
Po třetí hodině v noci na neděli jel Uherským Hradištěm taxikář, který si všiml auta kličkujícího po silnici. Vzniklo podezření, že řidič kličkujícího auta je pod vlivem alkoholu. Protože taxikáři nebylo lhostejné nebezpečí, které auto vyvolávalo, zavolal proto na linku 158 a policistům popsal situaci. Auto ještě chvíli sledoval a do popsaných míst vyrazila hlídka uherskohradišťských policistů. Když auto zastavilo a policisté kontaktovali řidiče, bylo již při komunikaci s řidičem zřejmé, že podezření je pravdivé. Dechová zkouška opakovaně skončila výsledkem 2,2 promile alkoholu. Šestapadesátiletý řidič z Uherského Hradiště s hodnotami souhlasil a přiznal se k pití alkoholu před jízdou. Vracel se z posezení po mysliveckém honu z obce poblíž Uherského Hradiště. Na hostině kromě jiného pil alkohol a ve své opilosti se rozhodl řídit domů. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a začali s ním projednávat podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let.
Podezřením ze spáchání stejného trestného činu skončila také jízda jednačtyřicetiletého muže, kterého zastavili uherskobrodští policisté ve stejnou dobu jen o noc dříve v Uherském Brodě. Opilý místní řidič nadýchal opakovaně hodnotu 2,6 promile alkoholu. A kde k ní přišel? Předtím než sedl za volant, vypil celou láhev whisky, tedy 0,7 litru. Policisté mu samozřejmě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.
V pátek před čtvrtou hodinou odpoledne naboural v areálu uherskohradišťské nemocnice řidič osobního fiatu do zaparkované škodovky. Nedošlo ke zranění, pouze ke škodě na vozidlech. Když na místo přijeli dopravní policisté, zjistili, že jednapadesátiletý řidič felicie je pod vlivem alkoholu. Na displeji měřicího přístroje se objevila hodnota 2,13 promile. Řidič ze Starého Města se k pití alkoholu před jízdou přiznal a s hodnotami souhlasil. Nevysloužil si ovšem jen podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale také z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože policisté zjistili, že řídil i přes vyslovený zákaz řízení, který má až do jara 2015. Za spáchání těchto trestných činů mu hrozí až tříleté vězení a zákaz řízení až na deset let.
V sobotu před půlnocí zastavovali policisté z Uherského Ostrohu felicii přijíždějící do Hluku. Její řidič nezastavil, ale hlídku objel a pokračoval dál do Hluku. Policisté naskočili do auta a vyjeli za ujíždějícím řidičem, který nezastavoval ani při použití policejního majáku. Policisté jej dojeli a zastavili v Hluku. Dech šestadvacetiletého muže byl bez alkoholu, ale zkouška na přítomnost drog byla pozitivní jak na pervitin, tak marihuanu. Za řízení pod vlivem návykové látky a nezastavení na znamení policistů mu hrozí minimálně přestupek s pokutou dvaceti tisíc korun a zákazem řízení až na jeden rok.
 
Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 15. – 21. 11. 2013
 
Počet zjištěných přestupků
15. – 21. 11. 2013
8. – 14. 11. 2013
Řidič pod vlivem alkoholu
22
4
Řidič pod vlivem drog
2
2
Překročení maximální rychlosti
52
73
Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě
5
13
Nepoužití bezpečnostních pásů
11
4
Telefonování za jízdy
17
13
Špatný technický stav vozidla
22
19
Uložené kauce za přestupek v dopravě
2
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22. listopadu 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem