Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Po krádežích napadal ostrahu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kradl v supermarketech a pak napadal ostrahu, která jej přistihla.  

 

Třicetiletý zloděj byl v uplynulých dnech třikrát přistižen ochrankou, když kradl v supermarketu. Dvakrát napadl ochranku a podařilo se mu utéct. Potřetí již neutekl a skončil v policejní cele.

K první krádeži a napadení došlo 16. října odpoledne, kdy v prodejně se sportovními potřebami ve Starém Městě ukradl kalhoty, které si v kabince dal do tašky. Pracovník ostrahy si toho všiml a vyzval jej k vrácení zboží. Zloděj jej místo toho několikrát udeřil pěstí do obličeje a utekl. Krádež i napadení začali řešit přivolaní policisté, kteří za necelou hodinu podezřelého muže vypátrali a zajistili. Po provedení prvotních úkonů jej ze zajištění propustili.

K další podobné situaci došlo 28. října dopoledne, kdy si třicetiletý muž v jednom z uherskohradišťských supermarketů naskládal do batohu masové konzervy a pivo. Všiml si toho pracovník ostrahy, který poté, co muž prošel pokladnami bez placení, si stoupl do dveří u východu a vyzval muže k vrácení zboží. Ten ovšem do něj silně strčil a udeřil ho pěstí do hlavy. Pracovník ostrahy jej strhl na zem, tam se ovšem agresivnímu zloději podařilo získat převahu a několikrát kopl ležícího muže do zad a znovu jej udeřil pěstí. Ihned poté začal utíkat pryč. Přivolaným policistům spolu se strážníky se podezřelého muže nepodařilo zajistit.

Agresivní zloděj ovšem skončil v policejní cele poté, co se znovu rozhodl krást. V pátek 31. října ráno ukradl v dalším uherskohradišťském supermarketu láhev whisky. Když byl tentokrát přistižen ostrahou, už nikoho nenapadl a policejní hlídka jej zadržela a eskortovala na policejní oddělení.

Když byl ovšem muž v policejní cele, jeho agresivita se znovu probudila a začal demolovat zařízení cely. Policisté museli přistoupit k připoutání muže k mřížím. Až se muž zklidnil, mohli s ním policisté dokončit sdělení podezření ze spáchání trestných činů krádeže a výtržnictví. Podezřelému muži, který byl již policisty v minulosti stíhán kvůli jiné kriminální činnosti, hrozí ze zákona až dvouleté vězení. Po sdělení podezření byl muž ze zadržení propuštěn.

 

3. listopad 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem