Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po krádeži zboží a vyhrožování násilím se před policií skrýval

Praha venkov – VÝCHOD – V křoví ho i s lupem odhalil policejní pes. 

Policejní hlídku z Brandýsa nad Labem si v pondělí 15. června kolem deváté hodiny ráno přivolali do obchodního domu v Zápech pracovníci ostrahy. V prodejně zpozorovali muže, který si vybrané zboží vložil do batohu a s placením nákupu si u pokladny nedělal starosti. V prostoru za pokladnami muže oslovili pracovníci ostrahy a požádali ho o otevření batohu. Devětatřicetiletý muž odmítl a s nožem v ruce vyhrožoval pracovníkům újmou na zdraví.

Po přijetí informace k prodejně do obce Zápy okamžitě vyrazily hlídky policie. Muž se na místě nenacházel, proto byl do pátrání nasazen i služební pes. Ten během krátké doby po stopě přivedl policisty ke křoví, kde se hříšník schovával i s odcizenými věcmi a nožem.

Po jeho zadržení brandýští policisté zahájili s devětatřicetiletým mužem trestní řízení. Ještě téhož dne mu na služebně policie sdělili podezření ze spáchání hned tří přečinů, a to krádež, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což mu hrozí pobyt za mřížemi až na tři roky, zákaz činnosti či propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

por. Mgr. Eva Hašlová
18.6. 2020

   

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem