Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po krádeži za sebou zamkl

LOUNSKO - Okradl přítelkyni svého kamaráda; Při sjednávání úvěru lhala. 

Nemile překvapená byla zřejmě 22letá mladá žena z obce na Lounsku, když zjistila, že přišla o svůj Apple Ipad s příslušenstvím. Uvedené věci jí zmizely v průběhu noci z rodinného domu, kde bydlí s rodiči a bratrem. Zarážející je skutečnost, že krádeže se měl dopustit kamarád jejího přítele, který byl pár hodin předtím v domě u mladé ženy na návštěvě a sledoval s ní film. Když z domu v pozdních večerních hodinách odcházel, dala mu dotyčná klíč od vstupní branky, aby ji za sebou zamkl a pověsil ho z vnitřku branky. Muž navíc věděl, že prosklené posuvné vstupní dveře do domu nejsou zamčené. Ve tři hodiny v noci se tedy na místo vrátil, odemkl si branku a prosklenými dveřmi vnikl do domu. Odtud si pak měl odnést zmíněnou elektroniku a navíc ještě tričko svého kamaráda. Po odchodu z domu za sebou branku opět zamkl.

Později se u výslechu ke krádeži plně doznal a popsal okolnosti, za jakých se do domu dostal. Věci v hodnotě přibližně 8 tisíc korun pak podle svých slov prodal za dva tisíce, které potřeboval na drogy.

Pětadvacetiletému muži z Teplicka sdělil vyšetřovatel obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Za jejich spáchání hrozí podle zákona až tříleté odnětí svobody.

 

Při sjednávání úvěru lhala

Z úvěrového podvodu se bude zpovídat 55letá žena z Lounska. Se společností poskytující úvěry měla vloni dotyčná uzavřít úvěrovou smlouvu na částku 12 tisíc korun. Tu měla splácet ve čtrnácti splátkách. Aby úvěr dostala, v žádosti o poskytnutí úvěru podle dosavadních zjištění nepravdivě uvedla, že nemá žádné měsíční splátky u jiných společností a oproti skutečnosti uvedla i vyšší příjmy. Na základě takto zkreslených údajů jí byl úvěr poskytnut.

Žena tak nyní čelí obvinění z trestného činu, za jehož spáchání jí v krajním případě může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 27. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem