Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po havárii začalo osobní vozidlo hořet

Praha venkov – Východ – Opilý řidič vozidla odmítal zastavit na výzvu policistů a snažil se jim ujet. 

V sobotu 27. října krátce před půlnocí se řidič osobního vozidla evidentně odmítl podrobit silniční kontrole dopravních policistů, kteří u Nehvizd dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Na výzvu k zastavení pomocí zvláštního výstražného a zvukového znamení řidič reagoval zvýšením rychlosti ve snaze policistům ujet. Jeho nebezpečná a rychlá jízda skončila na kruhovém objezdu v Jirnech, kde se po havárii osobní vozidlo vzňalo a začalo hořet.

Díky profesionalitě a pohotovosti dopravních policistů Územního odboru Prahy venkov - Východ, kteří ihned zareagovali a začali plameny hasit, nedošlo k tragédii. Ve vozidle byl zaklíněný řidič. Po uhašení plamenů a následném příjezdu hasičů a zdravotníků společně vyprostili z vozu zaklíněného sedmatřicetiletého cizince. Zřejmým důvodem jeho rychlé jízdy a snahy ujet policistům byla přítomnost alkoholu v dechu s hodnotou přes dvě promile.  

Policisté proti řidiči v této chvíli zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a dále zjišťují veškeré příčiny a okolnosti havárie.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
30.10. 2018

vytisknout  e-mailem