Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Po havárii utekl do lesa

NÁCHODSKO - Tvrdil, že auto své ženy nezná a nikdy ho neřídil 

RozkošNedělní odpoledne se poněkud nevyvedlo šedesátiletému motoristovi z Rychnovska. Muž havaroval u přehradní nádrže Rozkoš na Náchodsku. Ačkoli bylo krátce před druhou hodinou odpoledne, svědkové z druhého auta vypověděli, že Ford Fiesta šněroval silnici ze strany na stranu a pak sjel do příkopu.

Než stačili za ním jedoucí svědci zastavit a vystoupit, aby mu mohli pomoci, šedesátník se vyškrábal z vozu a vrávoravým krokem se přiblížil na silnici. Osádku druhého vozu prosil, aby nic neoznamovali a jen je žádal o pomoc při vystrkání vozu zpět na vozovku. Řidič druhého vozu se však nedal obměkčit a na silničního piráta přivolal policii. Na tu ovšem nejistě postávající muž nehodlal vyčkat, rozběhl se tedy směrem k přehradní nádrži. Za chvíli zmizel v pobřežním lesíku. Přivolaná policejní hlídka zahájila po řidiči pátrání. Voda byla blízko a byla také možnost, že řidič utrpěl při havárii šok.

Po krátkém čase objevil policista muže schouleného u stromu. Vypadal nezraněný, ale odmítal vstát a s hlídkou odejít. Nakonec nepomohlo přemlouvání ani vysvětlování, a když muž začal mávat rukama a stupňovat svoji agresivitu, policista mu za pomoci hmatů a chvatů sebeobrany přiložil pouta. Teprve potom se muž zklidnil a následoval policistu zpět k havarovanému autu. Tam ovšem předvedl další ochotnický výstup. Přesto, že jej jasně viděli tři lidé z jiného auta, tvrdil, že auto nikdy neřídil a že neví, čí je. Když vyšlo najevo, že automobil v houští je jeho manželky, připustil, že ho poznává, dále ale tvrdil, že ho nikdy neřídil a neví, jak se tam octlo. Korunu svému divadelnímu výstupu nasadil prohlášením, že není opilý a že odmítá dýchnout i nechat si odebrat krev.

Policisté mu na místě zakázali další jízdu a zahájili proti němu trestní řízení pro ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu hrozí až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest a a až dvouletý zákaz činnosti.

por. Mgr. Eva Prachařová
5.11.2012, 13:45

vytisknout  e-mailem