Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Po hádce s přítelkyní usedl opilý za volant

BLANENSKO: Muž pod vlivem alkoholu skončil v policejní cele. 

Slovní rozepře pod vlivem alkoholu, která se rozpoutala v neděli 29. června ve večerních hodinách mezi ženou a mužem z Blanenska, kteří tvoří pár, přerostla v napadení muže na ženu. Poté, co po ní hodil talíře, které se roztříštily o její hlavu, se žena uzamknula v pokoji. Sedmatřicetiletý muž následně sám zavolal na linku 158, a to z důvodu obavy o její zdraví. Po příjezdu policistů oznamovatel usednul za volant a odjel. Hlídka, která jej po chvíli dostihla, zjistila provedenou dechovou orientační zkouškou, že řidiči koluje v krvi, téměř čtyři promile alkoholu. Navíc nepředložil řidičský průkaz, který má v současné době blokovaný. Pod vlivem alkoholu neřídil poprvé. Protože vznikla důvodná obava, že ve svém předchozím agresivním jednání bude pokračovat, byl policejní hlídkou zadržen a převezen do policejní cely. Napadená žena se obešla bez zranění.

Policisté z obvodního oddělení Blansko zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a incident zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití, za který se bude zodpovídat ve správním řízení, kde mu za jeho jednání hrozí až několikatisícová pokuta.

Bohužel, ani uplynulý víkend se neobešel bez dalších řidičů, kteří za volant usedli pod vlivem alkoholu nebo drog. Během silničních kontrol policisté šetřili osm nezodpovědných řidičů, u více než poloviny zadrželi řidičský průkaz a všem zakázali další jízdu.

Znovu apelujeme na to, že alkohol ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří!!! Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu.  

por. Lenka Koryťáková, 29. června 2020

vytisknout  e-mailem