Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Po hádce manžela hledala policie

BLANENSKO: Lidé někdy volají na tísňové linky zbytečně. 

   Policisté na Blanensku se v poslední době stále častěji setkávají s tím, že jim volají lidé na tísňové linky a zaměstnávají je i v případech, kde by stačilo, aby se lidé mezi sebou domluvili. Mnohdy je to v době, kdy se například manželé pohádají a jeden druhém pak neberou mobilní telefon.

    Jeden z případů se stal tento týden, kdy žena volala na policii kolem půlnoci, že se domů nevrátil její manžel. Tvrdila, že se jí muž ozval telefonem asi v osm hodin večer s tím, že je na cestě domů a nedorazil. Telefon, že jí nezvedá. Policisté ihned začali po muži  i po jejho vozidle pátrat jak po nemocnicích, tak po okrese Blansko. Muži na jeho mobilní telefon také zaslali sms s výzvou, aby se ozval na linku 158.  Nakonec se muže podařilo najít spícího ve vozidle nedaleko bydliště. Nebyl zraněn a uvedl, že se s manželkou doma pohádal a jel si jen "vyvětrat hlavu." Případ tedy zbytečně zaměstnal řadu policistů i dalších složek IZS.

   Podobně tak policisté v předchozích dnech pátrali po muži, který byl v restauraci a manželce nebral mobilní telefon, protože se nechtěl nechat rušit. Žena to taktéž oznámila na linku 158.

  Možná právě nyní, v předvánočním období, je čas zamyslet se nad tím, jak zlepšit partnerskou komunikaci. V obou případech totiž stačilo ze strany mužů poslat třeba jen textovou zprávu ve znění: "Jsem v pořádku, ozvu se později." Zbytečně by se tak nerozjížděla pátrání po lidech, která pak zbytečně zaměstnávají řadu policistů a další zaměstnanců složek Integrovaného záchranného systému.

  por. Mgr. Iva Šebková, 23.12.2011

vytisknout  e-mailem