Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Po dvou hodinách se ukradené auto vrátilo k majiteli

Karviná - policisté obvodního oddělení Orlová v krátké době od ohlášení krádeže automobil vypátrali a dopadli pachatele. 

Nepříjemné překvapení zažil majitel osobního vozidla z Orlové. Když koncem minulého týdne dopoledne přišel k místu, kde předchozí večer zaparkoval, zjistil, že auto zde není. Prohledal ještě přilehlé okolí, a když ho nenašel, obrátil se na policii. V krátké době po ohlášení krádeže policisté na základě místních znalostí nejen že automobil vypátrali, ale také dopadli pachatele.

Osmatřicetiletý muž policistům uvedl, že když šel brzy ráno jednou z orlovských ulic, všiml si klíčů ve dveřích zaparkovaného auta. Tak ho prý napadlo, že by se mohl projet. Měl si sednout za volant a na sedadlo spolujezdce odložit své osobní věci. Dle jeho sdělení měl ve městě a přilehlém okolí najezdit zhruba 60 kilometrů. Před polednem měl auto odstavit na parkovišti a před odchodem z něj vzít peněženku s finanční hotovostí, doklady a s platební kartou. Po nějaké době se k vozidlu vrátil pro své osobní věci. Jenže to již na něj čekali policisté …

Ve zkráceném přípravné řízení mu sdělili podezření ze spáchání hned čtyř přečinů, a to krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jelikož z minulosti měl vysloven zákaz řízení, je muž podezřelý také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Majitel odcizeného vozidla měl „štěstí v neštěstí“. Především díky precizní práci a  místní a osobní znalosti policistů obvodního oddělení Orlová, a také trochu náhodě, od nahlášení krádeže auta po jeho navrácení uplynuly necelé dvě hodiny.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
7. 6. 2022

Odkazy do noveho okna

Odcizené auto I

Odcizené auto I 

Detailní náhled

Odcizené auto II

Odcizené auto II 

Detailní náhled

Odcizené auto III

Odcizené auto III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem