Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Po deseti minutách skončili v poutech

Karviná - dva mladíci a dívka jsou ohroženi několikaletým vězením.... 

Útočníci krátce po napadení byli zadrženi policisty speciální pořádkové jednotky.

Před několika dny kolem 21. hodiny v městské části Nové Město procházel 32letý muž spojovací ulicí mezi tř. Družby a U Bažantnice. Během chůze minul dvě dívky. Najednou, nečekaně ho kopem napadl mladík, záhy se přidal ještě další mladík. Údery pěstmi muže „poslali“ k zemi. K dalším útokům se připojila jedna z dívek. Útočníci se snažili muži strhnout jeho batoh, což se jim nepovedlo, tak mu prohledali kapsy. Ani tady nic nenašli. Zraněnému muži se podařilo z místa utéci a přivolat si pomoc.

Mladí agresoři mu způsobili zranění s předpokládanou dobou léčení 6 týdnů. Při útoku došlo k rozbití i jeho dioptrických brýlí v hodnotě bezmála 7 tisíc korun.

Po oznámení na místo okamžitě vyjeli policejní hlídky. Policisté obvodního oddělení ošetřovali zraněného muže. Další policisté začali po okolí pátrat po útočnících. Po deseti minutách policisté speciální pořádkové jednotky si nedaleko místa všimli skupinky mladých lidí, kteří odpovídali získanému popisu.

Útočníci jsou ve věku 15,16, 16 a 17 let. Policisti je zadrželi a převezli na služebnu. Dalším prověřováním zjistili, že nejmladší dívka se útoku přímo neúčastnila.

Proti dvěma mladíků (16 a 17) a jedné dívce (16) komisař zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání provinění zvlášť závažného zločinu loupeže.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 10. prosince 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem