Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Po dálnici jel rychlostí 177 km/h

KRAJ VYSOČINA: Cizinec neměl platné oprávnění k řízení vozidla 

V sobotu 10. listopadu odpoledne kolem čtrnácté hodiny prováděli policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově dohled nad silničním provozem. V úseku mezi 127. – 134. kilometrem dálnice D1 ve směru na Brno projíždělo vozidlo značky Jaguar X - Type, které řídil dvaačtyřicetiletý muž – cizí státní příslušník, který dlouhodobě žije v České republice. Muž úsekem projížděl rychlostí 177 kilometrů za hodinu. Policejní hlídka řidiče předepsaným způsobem zastavila.
 
Na základě provedeného šetření a provedené lustrace řidiče v centrálním registru řidičů policisté zjistili,  že mu byla Magistrátem města Brna uložena blokace a pozastaveno řidičského oprávnění s platností od března roku 2007. Důvodem pozastavení řidičského oprávnění bylo zjištění, že cizinec v minulosti předložil na brněnském úřadu padělaný arménský řidičský průkaz. Na základě tohoto řidičského průkazu mu byl vydán český řidičský průkaz. Když se v rámci kontrolní činnosti na padělek přišlo, úřad český řidičský průkaz zablokoval a řidiče vyzval k jeho odevzdání. To však cizinec neučinil a ohlásil jeho ztrátu. Následně předložil český průkaz v Arménii, kde tak legálně získal nový a již platný arménský řidičský průkaz.
 
Na základě všech zjištěných skutečností je muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání podle ustanovení, a to z důvodu, že mařil nebo podstatně ztěžoval výkon rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána nebo pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění podle jiného právního předpisu nebo pro kterou takové oprávnění pozbyl.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
14. listopad 2012 
 

vytisknout  e-mailem