Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Plzeňští policisté dopadli pachatele série vloupání do sklepů

Škoda byla vyčíslena na více než 146 tisíc korun 

     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování včera předali usnesení o zahájení trestního stíhání z pokračujícího přečinu porušování domovní svobody, pokračujícího přečinu krádež z části dokonaného, z části spáchaného ve stádiu pokusu, z části samostatně a z části formou spolupachatelství a pokračujícího přečinu poškození cizí věci 26letému muži z Děčínska.
         Na policisty se tuto neděli kolem půl jedenácté večer obrátil svědek, který uslyšel hluk ve sklepních kójích v domě v ulici K Cihelnám. Na místo okamžitě vyrazili policisté z obvodního oddělení Plzeň -Slovany. Díky rychlému a perfektnímu zákroku policisté na místě okamžitě zadrželi právě 26letého mladíka. Ve spolupráci s kriminalisty dále zjistili, že má na svědomí dalších osm skutků.
         V noci z 18. na 19. října tohoto roku muž vnikl do domu na náměstí Gen. Píky v Plzni. Poškodil dveře u jedné kóje a odcizil z ní dvě horská kola. U dalších dvou poškodil zámky a odcizil několik kusů elektrického nářadí a horské kolo s příslušenstvím. Lup se mu zdál zřejmě malý, a tak vylomil zámek u bývalé prádelny a další společné místnosti. V těch měli majitelé uschované zesilovače, reproduktory, autorádio a energetické nápoje. O dva dny později si k činu vybral dům v Úslavské ulici v Plzni. Kolem desáté hodiny ráno překonal uzamčené vstupní dveře a vnikl do sklepních prostor. Na jedněch dveřích poškodil petlici, ale dovnitř se nedostal a nic neodcizil. Když se snažil vloupat do jiné kóje, vyrušila ho jedna obyvatelka a on utekl. V listopadu si vyhlédl pro svůj čin obydlí v ulici V Bezinkách, ale i přestože se pokusil překonat dveře do společných prostor, nepovedlo se mu to a odešel s prázdnou. Sedmadvacátý listopadový den vnikl i do domu v Sousedské ulici, kde ze sklepa odcizil ovocné kompoty, rybí konzervy a rajský protlak. Zřejmě ihned po tomto činu přejel do Moravské ulice, kde poškodil několik dveří ve společných prostorách domu, ale nepodařilo se mu nic ukrást. V tom samém dni se zřejmě ještě přemístil do ulice Na Dlouhých, kde také vnikl do společných prostor jednoho domu. I zde poškodil několik dveří u sklepů, ale nic neodcizil. Jen o chvíli později vnikl do domu v té samé ulici o dva vchody vedle. Ve společných prostorách si prohlédl několik místností, ale ty byly prázdné. Dále rozlomil zámky a poškodil petlice u 40 kójí, ale ani odtud si nic neodnesl. Mladík řádil i v polovině prosince a to v domě ve Vstupní ulici v Plzni. V 15 případech pouze poškodil dveře a nic neodcizil, majitel dvanáctého sklepa nahlásil ztrátu šesti láhví s alkoholem, balík piva a limonád. Další vlastník v tom samém domě přišel o nářadí a jiný o horské kolo. Klec spadla právě 18. prosince, kdy vnikl do domu v ulici K Cihelnám.
         Mladík svým jednáním způsobil celkovou škodu za více než 146 tisíc korun.

por. Ing. Martina Korandová
21. prosince 2011

vytisknout  e-mailem