Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Měli zakázaného pomocníka

U policistů jim to neprošlo 

     Víkendový odpolední "alkoholový dychánek" si zřejmě neodpustil 62 letý řidič. Před tím, než usedl za volant si měl totiž přivodit díky alkoholu stav vylučující způsobilost a mohl tak ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku.
      Policisté Obvodního oddělení Stod jej 17.3.2013 kontrolovali  v obci Chotěšov před 14 hodinou za volantem vozu značky ŠKODA. S motoristou byla provedena dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu. Na displeji detekčního přístroje se objevila hodnota 2 promile. Následovalo tak lékařské vyšetření, které bylo spojeno s odběrem krve. Odborné zkoumání tohoto zajištěného biologického vzorku stanoví přenou hodnotu alkoholu, jímž byl v době řízení ovlivněn. Muž je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a jeho jednání je nadále šetřeno policisty ze stodského oddělení.
     Několik minut po půlnoci 17.3.2013 byl odhalen nepomuckými policisty další opilý 62 letý řidič. V obci Nepomuk byl kontrolován za volantem vozu značky SUZUKI. U tohoto motoristy odhalila dechová zkouška 1,7 promile alkoholu v dechu. I on putoval k lékařskému vyšetření a je stejně jako shora uvedený řidič podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Bc. Jana Tomková
18.3.2013

vytisknout  e-mailem