Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Plzeňská policistka obohatila svou sbírku o dalších pět cenných kovů

PLZEŇ - Ze Světových policejních a hasičských her v holandském Rotterdamu naší kolegyni přibylo do sbírky pět zlatých medailí. Na hrách zaplavala mimo jiné vítězný meetingový rekord her na 1500 metrů dlouhé trati volným způsobem. 

Ve dnech 22. – 31. července 2022 probíhaly v holandském Rotterdamu 19. Světové policejní a hasičské hry (World Police & Fire Games). Těchto her se zúčastnilo několik tisíc příslušníků policie, hasičského záchranné sboru, celní správy a vězeňské služby ze sedmdesáti zemí celého světa, a to ve více než v 60 sportech.

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje na těchto hrách úspěšně reprezentovala por. Mgr. Kristina Bendová z Městského ředitelství policie Plzeň, která se společně s dalšími třemi kolegy z jiných krajských ředitelství představila v plaveckých soutěžích. V plaveckém bazénu Zwemcentrum Rotterdam závody probíhaly po tři dny od 24. do 26. července 2022, kdy hned první den se Kristině podařilo obhájit titul z 18. Světových policejních a hasičských her, které pořádalo čínské Chengdu v roce 2019, v disciplíně 400 metrů volným způsobem. Následující den se účastnila nejdelší plavecké disciplíny bazénových závodů, kterým bylo 1500 metrů volným způsobem, kdy v této disciplíně nejenže zvítězila, ale zároveň si v dané disciplíně na své konto připsala i pokoření rekordu Světových policejních a hasičských her. Celkem si z těchto her kolegyně odvezla pět cenných kovů, které získala v individuálních disciplínách. K těmto přidala další medaili ze štafety 4 x 50 metrů volným způsobem, která byla historicky první českou štafetou na Světových policejních a hasičských hrách, a v níž policisté z České republiky zvítězili.

K vynikajícím sportovním úspěchům blahopřejeme a děkujeme za výbornou reprezentaci Policie České republiky. Za Městské ředitelství policie Plzeň přejeme naší kolegyni nejen mnoho sportovních, ale i životních úspěchů do budoucnosti.

nprap. Veronika Hokrová
1. srpna 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem