Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Plyn zalarmoval policisty i hasiče

Díky sousedům, policistům a hasičům neměl únik plynu fatální následky. 

Nedlouho po dvaadvacáté hodině oznámil všímavý soused na linku 150 a 158, že cítí ve svém bytě v Přístavní ulici plyn. Ten dle jeho názoru uniká s největší pravděpodobností z vedlejšího příbytku, kde žije pětadevadesátiletá seniorka.

Soused měl logicky obavu z možných následků pro celou tamní lokalitu, ale prioritně měl starost, zda se sousedce nepřihodilo cokoliv mimořádného.

Na místě byli jako první policisté místního oddělení Holešovice a linky 158 prvního policejního obvodu. Ti na nic nečekali a uzavřeli hlavní přívod plynu do celého domu. Avšak stále bylo nutné, dostat se co nejdříve ke zmiňované seniorce.

V tom byli policistům nápomocni hasiči, kteří museli provést násilný vstup do bytu vylomením dveří. Ti poté poskytli seniorce prvotní péči a předali ji záchranářům. Zdravotníci seniorku převezli z preventivních důvodů do nemocnice, odkud byla posléze v nezraněném stavu propuštěna domů.

Prošetřováním na místě policisté zjistili, že k úniku plynu došlo poté, co zhasl plamen v troubě, ve které žena připravovala pokrm. Seniorka ale tuto skutečnost nemohla zjistit, neboť vlastně celou událost prospala a to až do příjezdu složek integrovaného záchranného systému.

por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 11. 2015

vytisknout  e-mailem