Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Platit se musí a lhát se nemá

DĚČÍN - Zatoulané alimenty; Mlčel, aby získal; Vycucané nádrže; Krádež během chvilky 

Zatoulané alimenty
 
RUMBURK –Trojnásobný otec již od ledna 2008 nepřispívá potřeby svých dětí. Rozsudkem jménem republiky má každý měsíc přispívat na své syny patnácti stokorunami, což nečinil necelé dva roky, a tak se dlužná částka vyšplhala až k necelým třiadvaceti tisícům korun. Rumburští strážci zákona již v tuto chvíli zahájili policejní vyšetřování otce neplatiče a pokud nedojde ke splacení dluhu, muž může v budoucnu čelit i obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy.  
 
Mlčel, aby získal
 
VARNSDORF – Koncem srpna letošního roku požádal jeden z varnsdorfských obyvatel tamní úřad práce o příspěvek na bydlení. Vyplnil žádost, do které „opomněl“ zmínit důležité informace, jenž značně ovlivňují schválení příspěvku. Od pracovního úřadu mu byla poskytnuta sedmitisícová výpomoc, kterou teď bude muset zřejmě vrátit. Policisté z Varnsdorfu už případ šetří pro podezření z trestného činu podvodu.
 
Vycucané nádrže
 
DĚČÍN – Během posledních několika prosincových dní navštívil areál těchlovického lomu  nevítaný host. Ten si ze zaparkovaných vozidel natankoval na dvě stě sedmdesát litrů motorové nafty, čímž majitele vozového parku okradl o osm tisíc tři sta korun. Pokud se děčínským policistům podaří kápnout na stopu vykutáleného kandidáta trestného činu krádeže, může být odměněn peněžitým trestem i náhradou škody současně.
 
Krádež během chvilky
 
DĚČÍN –Včera kolem poledního přišla další zákaznice děčínského obchodního domu v Uhelné ulici o svou kabelku. Tu si na chvilku odložila do nákupního košíku. Zloděj využil nabízené příležitosti a kabelku i s osobními věcmi si odnesl. Okradená žena tak během chvíle získala nemilou zkušenost,   několik starostí navíc a  dvou a půl tisícovou škodu odcizením. Jestliže se děčínských policistům podaří zloděje dopadnout, bude čelit obvinění z trestného činu krádeže.
 
Děčín, 30. prosince 2010
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem