Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Platit nechtěla

LITOMĚŘICKO – Bude to mít dražší; Řídil, ač neměl; Bylo odemčeno 

Podezření z trestného činu krádeže si od policistů ve Štětí převzala 19letá žena. Ta měla v prodejní době navštívit jeden z místních marketů s nekalými úmysly. Platit se jí nechtělo a vybrané zboží místo do nákupního košíku putovalo pod její svršky. Takto si chtěla přivlastnit čokoládu a tvrdý alkohol za 3 tisíce korun. Podezřelého jednání si všimla jedna z pracovnic prodejny, a když žena prošla se zbožím prostorem pokladen bez placení, byla zadržena. Přivolaní policisté zjistili, že nekradla poprvé. Výše uvedeného jednání se měla dopustit i přesto, že byla za obdobný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzena a potrestána. Za krádež zboží se může v krajním případě dočkat až tříletého trestu.

Řídil, ač neměl

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 49letý muž, který řídil v centru obce Nové Dvory osobní automobil, ačkoliv má až do poloviny roku 2023 soudem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Muž byl zadržen a následně si na služebně převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu, za který mu může soud uložit až dvouleté vězení.

Bylo odemčeno

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který po překonání oplocení vnikl na pozemek rodinného domu v obci Hošťka. Poté neuzamčenými vchodovými dveřmi vstoupil do domu, který prohledal. Následně byl vyrušen jedním z obyvatel domu, který se nacházel v té době v podkroví. Neznámý se dal na útěk a poškození prohlídkou domu zjistili, že postrádají bižuterii v hodnotě cca 3000 korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody.

Policisté upozorňují na důležitost zajištění soukromých objektů. Především na menších městech a vesnicích, kde obyvatelé domů často vycházejí na zahradu s tím, že se hned vrátí. V případě, že se od domu vzdálíte, i jen na kratičkou chvíli, je důležité zajistit všechny vstupní otvory – vstupní vrata, vchodové dveře, okna. Nikdy nevíte, jestli vás v době, kdy budete mimo objekt, někdo či něco zdrží. Právě této chvíle může využít neznámý pachatel.
Situace, kdy se neočekávaně prodlouží pobyt, mimo váš nezajištěný objekt, může být také uměle vytvořená, třeba právě pachatelem nebo jeho pomocníkem.

22. 4. 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem