Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Platil cizí úvěrovou kartou

KLADENSKO – Pomozte zjistit identitu muže na fotografii. 

Ve čtvrtek 28. září 2017 po šesté hodině ranní přišel do prodejny v Kladně v ulici Osvobozených politických vězňů muž, který zde provedl několik minut po sobě třikrát bezkontaktní platbu za cigarety a nápoje. Poslední z plateb zahlásila však na terminálu chybu. Prodavačka pojala podezření, že došlo ke zneužití platební karty a zavolala na místo strážníky městské policie. Před jejich příjezdem jí muž sdělil, že platební prostředek patří jeho matce, avšak ještě než se na místo dostavili strážci zákona, se mu podařilo z provozovny zmizet.

Následným šetřením policisté zjistili, že úvěrová karta patří jedenačtyřicetiletému muži z Kladna, který ji ztratil, ale nezablokoval.

Případ je šetřen jako přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Na kamerových záznamech z výše zmiňované provozovny se podařilo zjistit podobu muže, který prováděl neoprávněné výběry. Také kamery zachytily svědka této události.

Aby se podařilo podezřelého vypátrat a dopadnout, přivítala by vyšetřovatelka případu poznatky od veřejnosti, které by vedly k odhalení totožností výše uvedených mužů.

Jakékoliv informace k těmto osobám je možné sdělit osobně na Obvodním oddělení Kladno město, nebo kontaktovat policisty na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
3. listopadu 2017

Odkazy do noveho okna

foto - karta

foto - karta 

Detailní náhled

foto - karta

foto - karta 

Detailní náhled

foto - karta

foto - karta 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem