Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Platební karta i s PIN kódem zmizela

Jindřichův Hradec – Za použití PINU rychle provětral bankovní konto.  

Poškozený osobně oznámil na policii ve Slavonicích krádež platební karty bankovního ústavu a následný výběr finanční hotovosti ve výši 23.000 korun, ke kterému došlo v době od 7.prosince do 16. prosince 2009.  Dosud neznámý pachatel bez použití násilí odcizil z peněženky, která byla uložena v náprsní kapse kabátu v bytě domu ve Slavonicích společně se zapsaným PIN kódem nepřenosnou platební kartu a odkud následně vybral v pěti případech finanční hotovost v celkové  výši 23.000 korun. Poškozený si platební kartu dne 16.prosince .2009  osobně zablokoval, avšak jeho bankovní konto je o výše uvedenou částku nižší. Po nezdárném lapkovi intenzivně pátrají policisté z obvodního oddělení ve Slavonicích.
 
Policie upozorňuje:    Občané, PIN kód NIKDY nenechávejte společně s platební kartou !
Pokud dojde ke ztrátě platební karty z Vaší strany, či k jejímu odcizení pachatelem je PIN kód  napsaný na kartě pozvánkou k „provětrání“ vkladů z Vašeho účtu !
 
Řádným zabezpečením platební karty a uschováním PIN kódu na jiném místě než je platební karta   předejdete neoprávněným výběrům z účtu i následným nepříjemnostem !!!
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová pcrjhtm@mvcr.cz
18. prosince 2009

vytisknout  e-mailem