Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Písečtí kriminalisté objevili drogy na ubytovně pro mládež

Písek - Díky speciálně vycvičeným psům nalezli více než 15 gramů marihuany. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Včera dopoledne proběhla v Písku preventivní akce zaměřená na vyhledávání návykových látek v ubytovacích zařízeních pro mládež. Podnětem pro policisty byl prokázaný výskyt marihuany mezi mladistvými na území píseckého okresu. Do akce byla nasazena desítka kriminalistů a psovodi se dvěma speciálně vycvičenými psy. Skupinka během dopoledních hodin prověřila celkem tři ubytovací zařízení. V jednom z nich psi bezpečně označili tři místa, kde studenti přechovávali drogy. Jednalo se o celkem 17 gramů marihuany. Přímo na místě jeden z kriminalistů provedl testování této návykové látky na obsah škodlivých látek THC s pozitivním výsledkem.

Důkaz pro další šetřeníDůkaz pro další šetření

Provinilce kriminalisté ihned odvezli k podání vysvětlení, přičemž zjišťovali především původ drogy a také to, zda  studenti neměli v úmyslu drogu dále prodávat. Protože se ve všech třech případech jednalo o množství menší než malé, budou skutky s největší pravděpodobností řešeny jako přestupky.

Poslední akce podobného rázu probíhala v Písku přibližně před dvěma lety. Cílem včerejší preventivní akce je upozornit mladistvé na to, že do školy ani na ubytovací zařízení žádné návykové látky nepatří. Studenti by si měli uvědomit, že trest hrozí ne jen od policie, ale také od školských zařízení, která navštěvují. Kriminalisté plánují tyto akce v budoucnosti pravidelně opakovat a tím eliminovat výskyt návykových látek mezi studenty.

Fotografie z akce k dispozici ve fotogalerii: http://www.policie.cz/fotogalerie/pisek-kriminaliste-hledali-drogy-na-ubytovnach-pro-mladez.aspx

 

por. Ing. Štěpánka Valentová, pisjc@mvcr.cz

23. března 2011

 

vytisknout  e-mailem